Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@16:51:38 GMT

فارس من| بنزین درمانی راه‌حل کارشناسی برای فقرزدایی نیست

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۱۴۸۹

فارس من| بنزین درمانی راه‌حل کارشناسی برای فقرزدایی نیست

یک کارشناس نفت و گاز گفت: اعطای رایگان بنزین به هر فرد یا به اصطلاح بنزین درمانی، راه‌حلی کارشناسی برای فقرزدایی نیست زیرا این اقدام جایگاه سیاست‌گذاری دولت را تضعیف می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی از مخاطبان فارس من با ثبت سوژه «یک پیشنهاد اقتصادی؛ سهمیه سوخت به جای خودرو به شماره ملی تعلق بگیرد» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، در حال حاضر فقط افرادی از سهمیه بنزین برخوردار هستند که دارای وسایل نقلیه باشند. در این صورت بسیاری از افراد جامعه که هیچ وسیله نقلیه‌ای ندارند از سهمیه بنزین بی‌بهره‌اند. در نتیجه اگر بنزین به جای هر خودرو به هر فرد تعلق بگیرد بسیار به عدالت نزدیک‌تر است. در این راستا برای بررسی پیشنهاد اعطای بنزین به هر فرد به جای هر خودرو با محمدعلی سلیمانی‌تبار کارشناس نفت و گاز به گفتگو نشستیم.

مشروح این مصاحبه به شرح زیر است:

*بنزین درمانی راه‌حلی کارشناسی برای فقرزدایی نیست

فارس: با توجه به اوضاع نابسامان اقتصادی مردم و از طرفی ناعادلانه بودن شیوه توزیع بنزین بین اقشار مختلف، پیشنهادی مطرح شده است ناظر به اینکه جای اعطای سهمیه بنزین به هر خودرو، سهمیه‌ مشخصی از بنزین به صورت رایگان به تمامی مردم داده شود. مزایا و معایب این پیشنهاد از نظر شما چیست؟

سلیمانی‌تبار: نگاه کنید در واقع سؤال اصلی این است که چرا ما باید این کار را بکنیم؟ کاری که هیچ کجای دنیا آن را انجام نمی­دهند. البته چند دلیل ممکن است برای آن مطرح شده باشد. مثلا اینکه بگویند اعطای سهمیه به هر فرد به جای هر خودرو عادلانه­‌تر است. یا ممکن است بگوید با این کار می‌توانیم به اقشار ضعیف کمک کنیم. در واقع شاید این دو دلیل، رایج‌­ترین جواب­‌هایی باشد که در پاسخ به این پرسش بنده مطرح می‌شود.

در پاسخ به اینکه اعطای سهمیه بنزین به هر فرد به اقشار ضعیف جامعه کمک می­کند، باید توجه داشته باشید که سیاست‌های فقرزدایی، سیاست‌هایی مشخص و معین هستند که در کشور خودمان هم اجرایی شده مثل اعطای سبد کالا، اعطای یارانه­ نقدی، کاهش قیمت­ کالای اساسی مثل نان، ایجاد بیمه­‌های سلامت، ارزان بودن آموزش و مواردی از این دست. پس دولت با اجرای این سیاست‌ها در راستای فقرزدایی تلاش می‌کند و الزاما نباید از هر سیاستی مثل اعطای بنزین به هر فرد برای فقرزدایی استفاده کرد بلکه فقرزدایی سیاست­‌های ویژه­ خودش را می‌طلبد.متاسفانه تصوری که در جامعه­ کارشناسی وجود دارد این است که همه­ این شکاف طبقاتی را باید با کاهش قیمت بنزین یا اعطای رایگان بنزین به مردم حل شود و به اصطلاح می‌­خواهند بنزین‌­درمانی کنند.

درباره اینکه گفته می‌شود اعطای بنزین به هر فرد عادلانه است؛ ممکن است با عینک نزدیک بین و در کوتاه مدت عادلانه‌تر به نظر برسد؛ یعنی چه؟ یعنی هم کسانی که خودرو دارند و هم کسانی که خودرو ندارند از این سرمایه ملی در واقع بهر­­ه­‌مند می‌شوند. اجازه دهید قبل از پرداختن به این قضیه مثالی بزنم. فرض کنید که این استدلال که چون همه افراد جامعه از مزیت دریافت بنزین یارانه‌ای برخوردار نیستند؛ پس ما بنزین را بین همه افراد تقسیم کنیم درست باشد. حالا چرا این موضوع برای سایر فرآورده‌های نفتی مثل گازوئیل قابل تعمیم نیست. در حال حاضر چند نفر در این کشور خودروی سنگین دارند؟ فکر نمی‌­کنم تعداد کسانی که وسائل نقلیه­ سنگین استفاده می­کنند از یک میلیون و پانصد هزار نفر بیشتر باشد. حالا چرا ما با گازوئیل چنین کاری نمی­‌کنیم؟ بالاخره گازوئیل سوختی است که خیلی بیشتر از بنزین در اقتصاد ایران تاثیرگذار هست. هم حمل و نقل کالا بین شهرها با گازوئیل انجام می­شود، هم در نیروگاه‌­ها استفاده می­شود، هم در بعضی از صنایع استفاده می­شود. خب چرا ما با گازوئیل چنین کاری نکنیم؟

در نتیجه اگر ما یک عینک دوربین به چشم­مان بزنیم و همه ابعاد را بررسی کنیم می‌بینیم که اگر ما بخواهیم نفت را استخراج کنیم و گاز را استخراج کنیم و آن را به فرآورده نفتی را تبدیل کنیم و سپس به قیمت مجانی در اختیار مردم قرار دهیم، تا آنها این بنزین را با هم مبادله کنند و کسب درآمد کنند. پس پول آن صنایع نفت، گاز و برق را چه کسی قرار است بدهد؟ چه کسی قرار است انرژی را از اینها بخرد؟ پس نگاه کنید این شرکت‌ها ورشکسته می‌شوند و از این سمت ماجرا، عده‌ای باید هزینه‌های ایجاد شده را از جیب خود بپردازند.

*اعطای رایگان بنزین به همه مردم جایگاه سیاست‌گذاری دولت را تضعیف می‌کند

فارس: البته نقدی به پیشنهاد مطرح شده وجود دارد ناظر به اینکه اعطای رایگان بنزین و تعمیم این استدلال برای سایر حامل‌های انرژی، جایگاه سیاست‌گذاری دولت را تضعیف می‌کند؟ همچنین این پیشنهاد در تناقض با هدف نهایی ما در شناور کردن قیمت حامل‌های انرژی است. نظر شما در این باره چیست؟

سلیمانی‌تبار: توجه داشته باشید که حالت ایده‌آلی که صنعت نفت و نیرو یک کشور به اوج کارآیی می‌رسد؛ زمانی اتفاق می‌افتد که همه قیمت‌ها شناور و آزاد شود تا رقابت شکل بگیرد و کارآیی افزایش یابد. یعنی تولیدکننده خوراکش را با قیمت آزاد خریداری کند، آن هم از هر کشوری که دلش می­خواهد؛ یعنی کشوری که خوراک را به او ارزان‌تر می­فروشد. سپس فراورده­اش را دوباره با قیمت واقعی بفروشد که بتواند در واقع بهترین سودآوری و بیشترین حساسیت نسبت به بازار و بهره­وری خودش را داشته باشد.

حالا دولت ایران چون می­داند که درآمد مردم پایین است و توان خرید انرژی با قیمت بالا را ندارند. لذا خودش فرآورده را با قیمت واقعی از پالایشگاه­ها می­‌خرد و با قیمت پایین‌­تر در اختیار مردم قرار می­دهد و به اصطلاح یارانه می‌دهد. پس اینجا چند نکته وجود دارد. اولا در صورت اعطای رایگان بنزین به هر فرد چه کسی باید هزینه تولید فرآورده را به این صنایع بپردازد؟ اگر پولی پرداخت نشود که این صنایع نابود می­‌شوند.

ثانیا اگر ما بگوییم نفت برای مردم است پس رایگان در اختیار پالایشگاه‌ها قرار بگیرد و آنها هم فرآورده‌ها را رایگان در اختیار مردم قرار دهند؛ اساسا جایگاه دولت و نهاد تنظیم را از بین برده‌ایم. یعنی در حال حاضر دولت به نمایندگی از مردم قرار است که بیاید نفت و گاز را بفروشد و درآمدهای آن را دریافت کند و در بودجه­ سال­‌های مختلف در برنامه­­‌های مختلفی که برای توسعه دارد خرج کند.

در واقع دولت قرار است با هوش بیشتر از هوش تک تک مردم و با نگاه بلندمدت به هزینه­‌کردهای مختلف بودجه را تخصیص بدهد که می­‌تواند ساخت سد، ساخت پل، ساخت نیروگاه­های برق، ساخت پالایشگاه­ها و مواردی از این دست باشد. در نتیجه در صورتی که دولت اقدام به تنظیم‌گری کند؛ فضای کسب و کار را برای مردم با توسعه­ زیرساخت­‌ها بهتر می‌شود و مردم می‌توانند آزادانه فعالیت اقتصادی کنند و از آن درآمد کسب کنند و حالا درآمد آن را خرج کنند.

پارادایم این پیشنهاد در واقع همان پارادایم تقسیم غنایم است. یعنی همانطور که بنزین رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد پس پول نفت هم به طور مساوی بین مردم تقسیم شود و این استدلال به همه حوزه‌ها تعمیم پیدا می‌کند. در نتیجه اگر در این پارادایم بخواهیم تصمیمی بگیریم دیگر دولتی و حکومتی وجود نخواهد داشت و در نتیجه توسعه زیرساخت‌ها متوقف خواهد شد و اساسا پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

نکته بعدی اینکه ما تا کی می­توانیم نفت و گاز را استخراج کنیم و پول آن را در اختیار مردم بگذاریم؟ تا وقتی که نفت و گاز داریم یا تا وقتی که نفت و گاز ارزش دارد. ما دیدیم مازاد عرضه­ نفت در این روزهای اخیر چقدر قیمت نفت را پایین آورد؛ به طوری که قیمت نفت WTI زیر 10 دلار رسیده است و حالا قیمت نفت ما که در شرایط تحریم احتمالاً با تخفیف فروخته می‌­شود ببینید چقدر پایین بوده است. تازه هزینه­ استخراج را هم در نظر بگیرید که حدود 10 دلار برای هر بشکه برای ما آب می­خورد. یعنی شاید فروش هر بشکه نفت ایران بین 5 تا 10 دلار فقط سود دارد.

یعنی می‌خواهم بگویم اگر ما زیرساختی ایجاد نکنیم و صرفا تقسیم غنایم داشته باشیم؛ در نتیجه زندگی‌مان هم وابسته به آن منابع خدادادی می‌شود و اساسا تولید و خلق ثروتی در کشور صورت نمی‌گیرد. یعنی ما داریم مردم را معتاد می­‌کنیم به یک درآمد از آسمان رسیده که معلوم نیست تا کی باقی بماند. در نتیجه دولت باید به نمایندگی از مردم منابع نفتی کشور را مدیریت و سیاست‌گذاری کند نه اینکه تقسیم غنایم کند. این منابع از مسیر سیاست‌گذاری دولتی تبدیل به زیرساخت و اشتغال می‌شود که مردم می‌توانند از آن درآمد داشته باشند و آن درآمد را خرج بکنند.

* با قیمت­‌گذاری پلکانی و سهمیه‌­بندی بنزین باید به سمت شناورسازی قیمت‌ها حرکت کنیم

فارس: شما فرمودید که راهکار اعطای رایگان بنزین به هر فرد کارشناسی نیست. پس نسخه شما برای برقراری عدالت در روش فعلی اعطای سهمیه بنزین چیست؟ چون الان صاحبان خودرو که پردآمد هستند یارانه بنزین می‌گیرند درحالیکه مابقی مردم از این یارانه محروم هستند.

سلیمانی‌تبار: بنده قبول دارم که شرایط الآن هم عادلانه نیست. اما باید نقطه­‌ای را هدف بگذاریم که به شرایط عادلانه برسانیم نه اینکه یک شرایط ناعادلانه­ دیگر را برای خودمان هدف قرار بدهیم که فقط بهتر از شرایط فعلی است. اما نقطه ایده‌آل ما کجاست؟ نقطه­ ایده‌­آل ما اینجا است که دولت تقریباً هیچ یارانه‌­ای بجز موارد استثنا به کالاها و به انرژی­ ندهد و از طرفی مردم توان خرید این‌ها را داشته باشند؛ یعنی هم درآمد دولت بالا برود و هم درآمد مردم. یا به تعبیری دیگر با آزادسازی قیمت‌ها هم هزینه‌های مردم بالا برود و هم درآمد مردم از طریق ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و خلق ثروت در کشور افزایش یابد. دقیقا مثل بسیاری از کشورهای اروپایی و مثل کشورهای شرق آسیا و آمریکا که دولتشان یارانه نمی‌­دهد.

اصلاً در کشورهای غیرنفتی دولت توان یارانه دادن ندارد. ما نفت داریم می­گوییم روی این نفت پول کمتری از مردم بگیریم، روی این گاز پول کمتری از مردم بگیریم. کشورهای غیرنفتی که از اول نفت و گاز نداشتند، اصلا نمی‌توانستد به مردم رایانه بدهند. لذا ایده­‌آل این است که هم درآمد مردم بالا برود و واقعی شود و هم هزینه‌ها­ بالا برود. نه اینکه چون درآمد پایین است هزینه‌­ها را هم سرشکن کنیم. چون سرشکن کردن هزینه­‌های ناشی از تولید نفت و گاز معلوم نیست تا کی ممکن باشد.

همین الآن که من با شما صحبت می­کنم قیمت بنزین داخل با قیمت بنزین بین­‌المللی تفاوت زیادی ندارد به خاطر اینکه قیمت نفت کم شده است یعنی ما الآن اصلاً یارانه‌­ای روی بنزین نمی‌­دهیم. لذا این بحث هم که شما می­‌گویید آن کسی که ماشین دارد و بنزین مصرف می­‌کند نسبت به آن کسی که ماشین ندارد از یارانه­ بیشتری بهره­‌مند می­‌شود، اصلا مطرح نیست. این موضوع زمانی صادق است که قیمت بنزین داخلی با قیمت بین‌المللی بنزین اختلاف دارد.

پس نقطه­ ایده‌­آ­ل اینجا است که یارانه وجود نداشته باشد، قیمت­‌ها واقعی باشد، درآمدها هم واقعی باشد. حالا چطور می­شود به این نقطه رسید؟ اینکه پله پله درآمدها و هزینه‌­ها زیاد بشوند. هزینه‌­ها چطور زیاد می­شود؟ از طریق قیمت­‌گذاری پلکانی و سهمیه‌­بندی بنزین و سایر حامل‌های انرژی. درآمد مردم چطور زیاد می‌شود؟ نه از طریق تقسیم پول حاصل از صادرات نفت و گاز؛ بلکه از طریق توسعه کشور و ایجاد اشتغال و تولید با ارزش افزوده بیشتر.

یعنی دولت قدم به قدم قیمت‌ها حامل‌های انرژی را افزایش دهد و با درآمد آن اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند تا درآمد مردم هم افزایش یابد. در این صورت گام به گام یارانه بنزین اعطایی به افراد پردرآمد که صاحب خودرو هستند نیز کاهش می‌یابد و در عوض درآمد افراد کم‌درآمد که خودرو ندارند نیز افزایش می‌یابد در نتیجه عدالت برقرار می‌شود.

در نتیجه نباید در اثر تقسیم درآمد نفت؛ مردم به درآمدی متکی ­شوند که پایدار نیست و یک روزی به طور ناگهانی تمام می‌شود. بلکه باید ایجاد زیرساخت و توسعه اقتصادی درآمد پایداری برای مردم ایجاد کرد که از طریق تولید در کشور به وجود ­آید. لذا دولت باید پول بنزین، آب، برق و گاز را از مردم بگیردو با این پول به تولید رونق بدهد، از کسب و کارها حمایت کند و زیرساخت­های لازم را ایجاد کند و مردم با ایجاد ارزش افزوده و صادرات محصولات بتوانند درآمد کسب کنند.

مصاحبه از سید احسان حسینی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بنزین نفت گاز خودرو اختیار مردم قرار سیاست گذاری دولت بنزین به هر فرد حامل های انرژی برای فقرزدایی سلیمانی تبار سهمیه بنزین ارزش افزوده اعطای سهمیه قیمت بنزین درآمد مردم بالا برود نفت و گاز هم درآمد قیمت نفت قیمت ها اگر ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه هلال احمر متناسب با ماموریت‌های محوله نیست

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه بودجه هلال احمر متناسب با وظایف محوله نیست، از انجام بیشترین امدادرسانی به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیرحسین کولیوند در نشست خبری با رسانه‌ها به مناسبت هفته هلال احمر، نقش رسانه‌ها را در بازتاب خدمات هلال احمر بی بدیل دانست و از همراه آن‌ها تشکر کرد.

وی ادامه داد: در آستانه آغاز هفته هلال احمر هستیم و هر روز از این هفته نشانگر خدمات هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است. در ابتدای این هفته مراسم افتتاح نمایشگاه دست آوردهای امداد و نجات را خواهیم داشت که همزمان با آن پویش اهدای خون نیز کلید می‌خورد.

رئیس جمعیت هلال احمر  با اشاره به جایگاه شهدای امدادگر در کشور افزود: هفته هلال احمر فرصت مناسبی برای گرامی داشت یاد شهدا به خصوص شهدای امدادگر است که در تمامی عرصه‌ها در خط مقدم خدمت رسانی به مردم بودند.

کولیوند با اشاره به نقش موثر زنان در هلال احمر تصریح کرد: در هفته هلال احمر تلاش می‌شود تا قسمتی از توانایی‌ها و توانمندی‌های بانوان هلال احمر تشریح شود. بانوانی که در تمامی عرصه‌های فعالیت جمعیت فعالیت داشته و با ایثار و از خودگذشتگی الگوی موفقی برای جمعیت های ملی هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین وظایف هلال احمر پیشگیری و آموزش است که برنامه‌های مفصلی در این خصوص تدوین و با انجام مانورها در هفته هلال احمر به صورت جدی در دستور کار قرار می‌گیرند.

این مقام مسئول در هلال احمر با اشاره به جایگاه ملی جمعیت ایران در میان جمعیت های ملی هلال احمر و صلیب سرخ گفت: دایره فعالیت های هلال احمر امروز به قدری وسیع است که این جمعیت را در میان برترین‌های جهان قرار داده است. همین امروز و همزمان با آغاز هفته هلال احمر، پایش سلامت حجاج در دستور کار قرار دارد و به شکل منظم و تخصصی در حال انجام است. علاوه بر این خدمت رسانی به مردم لحظه ای متوقف نمی‌شود و در این راستا در ابتدا تجهیز نیروهای هلال احمر آغاز شده و بالگردهای زمین گیر شده هلال احمر اورهال شده‌اند.

وی افزود: خرید 300 دستگاه آمبولانس و 600 دستگاه خودروی امداد آغاز و تلاش می‌شود تا این روند با کمک همیشگی دولت سیزدهم ادامه یابد. در روزهای آینده این خودروها به ناوگان هلال احمر اضافه می‌شوند و در مرحله بعد 1500 خودروی نجات دیگر به ناوگان هلال احمر اضافه می‌شود.

کولیوند توضیح داد: تجهیز پایگاه‌های امداد کوهستان، بیمه امدادگران و افزایش دریافتی آن‌ها قسمت دیگری از فعالیت ها برای چابک سازی امداد و نجات بود. همین اقدامات سبب شد تا هلال احمر ایران در ماموریت های بین المللی فعال بوده و نشان برتر ایثار دولت ترکیه و نشان برتر جمعیت های ملی را دریافت کند.

وی افزود: این دست آوردها با مشارکت داوطلبان ممکن شده، داوطلبانی که امسال تعداد آن‌ها به 3 میلیون نفر رسیده است. ساماندهی این نیروها نیز به شکلی جدی آغاز شده که تیم‌های سحر، سفیران حمایت روانی، گروه‌های یاس که فعالیت اجتماعی برای آن‌ها تعریف شده، نمونه ای از آن است. هدف از این فعالیت ها توانمندی سازی جامعه است.

کولیوند خاطرنشان کرد: نمونه دیگری از فعالیت ها برای توانمندسازی جامعه تاسیس و توسعه خانه‌های هلال است که در مناطق دورافتاده با هدف امدادرسانی و توانمندسازی فعالیت می‌کنند. این تمام ماجرا نیست و هلال احمر امروز در دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه و پادگان‌ها نیز در حال توسعه آموزش های عمومی و امدادی است تا جامعه به صورت همگانی در مقابل حوادث تاب آور باشد.

کولیوند تاکید کرد: بهداشت، درمان و توانبخشی نیز قسمت دیگری از حوزه فعالیتی هلال احمر است که بازتاب آن را می‌توان در بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و درمانگاه‌های هلال احمر مشاهده کرد که روزانه نیاز دارویی و درمانی هزاران نفر از شهروندان را برطرف می‌کنند. در این عرصه مراکز درمانی خودگردان هلال احمر در خارج از کشور نیز فعال بوده و نام نیکی از ایران در جهان به جا گذاشته اند. در همین راستا بزودی مرکز درمانی هلال احمر در تاجیکستان نیز بازگشایی می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: هلال احمر به عنوان یک نهاد بشردوستانه تلاش می‌کند تا از آلام مردم حادثه دیده بکاهد که در این روزها مهم ترین مساله کمک به جنگ زدگان غزه است و تا کنون به کمک مردم 10 هزار تن اقلام بهداشتی‌ و درمانی جمع آوری شده تا به دست مردم محاصره شده غزه برسد.

کولیوند ادامه داد: هلال احمر ایران جز پنج جمعیت ملی جهان است که موفقیت هلال احمر در کمک رسانی به زلزله زدگان ترکیه، سوریه و افغانستان این مساله را عیان کرد. هلال احمر بواسطه همین خدمات جهانی عالی ترین نشان‌های ترکیه و فدراسیون جهانی را دریافت کرد. این عملکرد موفق سبب شده تا پیشنهادات هلال احمر ایران با کم ترین تغییر به تصویب جهانی برسند.

وی افزود: هلال احمر ایران امروز در جهان جایگاه بالایی دارد که این سبب شد تا کرسی‌های متعددی در عرصه جهانی به هلال احمر ایران برسد. این جایگاه سبب شد تا کنگره‌های برگزار شده در حوزه سلامت در اربعین و حقوق‌ بشردوستانه فلسطین با اقبال جهانی برگزار و نمایندگان ده‌ها کشور در این کنگره‌ها شرکت کردند. تاثیرگذاری هلال احمر ایران سبب شده تا امروز یک اجماع جهانی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی شکل گیرد و مسئولین صلیب سرخ جهانی از این رژیم تحت عنوان اشغالگر یاد کنند. هلال احمر در سایر عرصه‌ها نیز عملکرد بین‌المللی خوبی داشته و با 24 کشور توافق نامه همکاری به امضا رسانده است.

رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان گفت: در سیل سیستان و بلوچستان به 480 روستا امدادرسانی شد. برخی از روستاها در محاصره آب بودند اما از طریق بالگرد و قایق به سیل زدگان امدادرسانی شد و به هر شکل ممکن امدادرسانی صورت گرفت. هر نقطه ای نیز که به علت دورافتاده بودن از امدادرسانی محروم شده بودند، پس از ارزیابی تمامی اقلام به دست آن‌ها رسید. تمام تلاش انجام شد تا به همه مردم سیل زده کمک رسانی شود. بیشترین پرواز برای امدادرسانی به سیل زدگان سیستان صورت گرفت و بیماران حاد به مراکز درمانی منتقل شدند تا گره ای از مشکلات مردم سیل زده سیستان و بلوچستان باز شود. باید توجه داشت که در برخی نقاط چندین بار به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان کمک‌رسانی شد.

کولیوند توضیح داد: این در حالی است که کشورهای اطراف همزمان به صورت سخت درگیر سیل بودند و در عادی سازی وضعیت برای کمک رسانی به مردم ناتوان بودند.

این مقام مسئول در هلال احمر تاکید کرد: شهروندان باید به هشدارهای ایمنی در خصوص حوادث و سوانح توجه کنند. توجه به هشدارها کمک می‌کند تا میزان خسارات کاهش یابد.

کولیوند با اشاره به عملیات هلال احمر در حج گفت: درمانگاه‌ها و مراکز درمانی هلال احمر  در حج فعال هستند. انتخاب نیروهای درمانی نهایی شده و توصیه‌ها به پزشکان انجام شده تا حجاج در سلامت کامل مراسم خود را انجام دهند. به گفته وزارت بهداشت عربستان، خدمات هلال احمر در مراسم حج جز بهترین ارائه خدمات بوده و کشورهای دیگر در حال الگوبرداری از شیوه پوشش پزشکی هلال احمر هستند. علاوه بر این در مراسم اربعین نیز از روز اول پیاده روی اربعین اقدام به خدمت رسانی می‌کنیم و با استقرار پزشکان در مسیر پیاده روی، خدمات رسانی به زائران را به صورت سراسری انجام می‌دهیم.

وی افزود: مسئولان عراقی نیز به صورت کامل با هلال احمر همکاری می‌کنند و در یک هم افزایی مطلوب بهترین خدمات به زائران در حوزه امداد و درمان ارائه می‌شود. هلال احمر پوشش امدادی و درمانی پیاده روی اربعین را از داخل کشور آغاز می‌کند و تمامی مسیرهای منتهی به مرز را پوشش خواهد داد. در مرزها و در داخل کشور عراق نیز با همکاری طرف عراقی، در موکب‌ها، مراکز درمانی و بیمارستان هلال احمر به صورت ویژه مستقر خواهیم بود تا بهترین خدمات به زائران ارائه شود.

رئیس هلال احمر با قدردانی از حمایت مجلس و دولت از هلال احمر، خاطرنشان کرد: بودجه اختصاص یافته به هلال احمر برای فعالیت هایی که جمعیت انجام  می دهد کافی نیست و باید مورد توجه جدی قرار گیرد. حوزه فعالیت های هلال احمر گسترده است و باید بودجه متناسب با آن اختصاص یابد.

کولیوند در قسمت دیگری از نشست خبری خود با اشاره به همکاری با مجموعه‌های دانش بنیان، گفت: امروز در ساخت ارتز، پروتز، اندام مصنوعی و داروهای جدید همکاری خوبی با دانش‌بنیان‌ها آغاز شده و تلاش می‌شود تا در حوزه امداد و نجات نیز همکاری با دانش بنیان‌ها به شکل جدی تر پیگیری شود.

کولیوند در خصوص حوادث احتمالی تهران گفت: مسئول مدیریت بحران در پایتخت، شهرداری تهران است و هلال احمر در این عرصه دستگاه همکار و متولی امداد و نجات است. با این وجود هلال احمر تمهیداتی اندیشیده است تا میزان خسارت های احتمالی در حوادث به حداقل برسد. با این وجود باید امیدوار بود که در تهران حادثه ای رخ ندهد زیرا آمادگی کامل برای رسیدگی به یک حادثه بزرگ وجود ندارد. با این جود هلال احمر انبارهای اضطراری را آماده و تجهیزات کامل در این انبارها وجود دارد. امروز تلاش می‌شود تا با آموزش، سطح آگاهی را نسبت به حوادث احتمالی ارتقا دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۱۰ هزار تن اقلام بهداشتی و درمانی برای مردم غزه
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
  • بودجه هلال احمر متناسب با ماموریت‌های محوله نیست
  • اجرای ۵۷ عنوان برنامه امدادی ، درمانی و بشردوستانه در فارس
  • ۵۷ عنوان برنامه امدادی درمانی و بشردوستانه در فارس برگزار می‌شود
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی